Louise Nesbitt werkt niet langer voor het bedrijf Dragon Mountain Gold. Ze had haar baas vorig jaar per abuis een sms gestuurd waarin ze hem beschreef als een ‘complete lul’. Nesbitt ondernam stappen om haar ontslag ongedaan te laten maken maar ving bot. Dat meldt het Australische news.com.au.

Vorig jaar januari had Louise Nesbitt een loodgietersbaantje voor de vriend van haar dochter geregeld op haar werk. Ze wilde de loodgieter een sms sturen over haar baas, Robert Gardner, maar ze zond het bericht per ongeluk naar Gardner zelf. Nesbitt beschreef haar baas als een ‘complete lul’ en voegde eraan toe: ‘Dat weten we al, dus probeer het hem niet te zeggen, ook al voel je daartoe enige drang.’ Nesbitt had haar blunder direct door en wilde die nog snel rechtzetten bij haar baas: ‘Rob, verwijder mijn bericht zonder het te lezen ajb. Het spijt mij heel erg. XXX.’

Desondanks werd Nesbitt de laan uitgestuurd wegens een ‘grove fout’. Ze probeerde zich nog te verdedigen met woorden als ‘het is een grapje in onze familie’ en ‘Rob, ik moet dit uitleggen… dat bericht kwam helemaal verkeerd over. Rob, zo bekijk ik jou niet. Mijn gevoel voor humor sloeg door’. Ze gaf wel toe dat ze vond dat haar ideeën voor de firma genegeerd werden.

Voor de arbeidsrechtbank voerde Nesbitt aan dat het om een ‘oneerlijk ontslag’ ging en dat het sms’je moest gezien worden als een ‘lichtvoetige belediging’, die moest gekaderd worden in de context van de bedoelde ontvanger. Maar die argumentatie werd van de baan geveegd. ‘Dit is een kwetsende en onaangename appreciatie van de werkgever, dankzij wie ze 95.000 dollar per jaar verdiende’, klonk het.