Zelf afval verspreiden in een park, zodat het even later opgeruimd kan worden tijdens een maatschappelijke opruimactie. Dat is wat een aantal medewerkers van de gemeente woensdagochtend deed in de Voorveldse Polder. Tot grote schrik van Erwin van Selm.

Van Selm woont aan de rand van het park en zag 's ochtends opeens een gemeentewagentje verschijnen. Tot zijn verbazing stapten de gemeentemedewerkers uit om vervolgens allerlei afval rond te strooien.

Hij sprong op zijn scooter en reed naar de mannen toe. Ze vertelden hem dat ze het vuil aan het verspreiden waren vanwege een opruimactie. Een dik uur later kwamen inderdaad twee touringcars vol medewerkers van bierbrouwer AB InBev aan.

In het kader van het zogeheten maatschappelijk ondernemen zouden ze de Voorveldse Polder van al het zwerfvuil ontdoen. En dus gingen ze, voorzien van een hesje, zakken en knijpers, aan de slag.

Wim Horst, parkco÷rdinator bij de gemeente Utrecht, was niet op de hoogte van de actie van zijn collega's. "Ik heb begrepen dat in een over-enthousiaste bui wat extra vuilnis in een rand om het park gelegd is, maar dat lijkt mij niet helemaal te bedoeling. Het is fijn dat het schoongemaakt is, maar het is niet de bedoeling dat het neergegooid wordt voor mensen om op te ruimen."