Wie écht op de fiets wil worden gezien, kan vanaf vandaag een heuse Audi-fiets bestellen. Goedkoop is de fiets echter niet met zijn prijskaart van 17.500 euro.

Met de Audi Sport Racing Bike introduceert Audi voor het eerst een racefiets van koolstofvezel. Hiermee vertaalt het merk een sportief design en een lichtgewicht constructie nu ook door naar twee wielen.

Audi ontwikkelde de racefiets in samenwerking met CarbonSports, terwijl de Audi Concept Design Studio in München voor het kleurschema tekende. Qua design is de Audi Sport racefiets op alle fronten onderscheidend. Het zadel is afgewerkt met nappaleer, een accent uit de nieuwe Audi R8. Het 790 gram wegende lichtgewicht frame en de wielen zijn vervaardigd uit koolstofvezel, specifiek het type T1000 koolstofvezel dat Audi ook verwerkt in het interieur van de Audi R18 e-tron quattro Le Mans-winnaar. Het resultaat? Een racefiets met Audi Sport look en een totaal gewicht van slechts 5,8 kg. Hij wordt in een beperkte, genummerde oplage van 50 stuks uitgebracht.

De prijs van de Audi Sport Racing Bike bedraagt 17.500 euro.
Foto