Twee Amerikaanse vrouwen op vakantie in Rome: pizzaatje eten, wijntje drinken, initialen in het Colosseum krassen, gearresteerd worden. WŠt een vakantie. De toeristen van 21 en 25 hebben zaterdag een J en een N van ongeveer 7 centimeter in de muur gekrast. Uiteraard maakten ze even een selfie, schrijft La Repubblica.

Verschillende media schrijven dat de twee tijdens een rondleiding uit het groepje wegglipten en daarna aan de slag gingen met een muntje. Andere toeristen in het eeuwenoude amfitheater zagen het en haalden er een beveiliger bij. Die schakelde de politie in.

De twee worden aangeklaagd, omdat ze een historisch gebouw hebben beschadigd. Ze moeten voor de Italiaanse rechter verschijnen en er hangt ze een boete en misschien wel een celstraf boven het hoofd.

Vorig jaar gebeurde ook al zoiets in het Colosseum. Toen dacht een Rus dat het verstandig was om een K van ongeveer 25 centimeter groot in de muur te krassen. Door een Romeinse rechter werd hij veroordeeld tot vier maanden celstraf en hij moest een boete van 20.000 euro betalen.

Foto