Mannen bij wie het hoofd op hol slaat van de billen van Jennifer Lopez, Beyoncé en Kim Kardashian zijn in feite bezig met wiskunde.

Mannen die van grote billen houden zijn namelijk aangetrokken door een derrière die exact in een hoek van 45 graden staat en een rug-bilbocht van 135 graden heeft. De oorzaak van deze aantrekkingskracht zou uit de tijd komen dat mensen nog als jagers en verzamelaars leefden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Bilkent Universiteit in Turkije.

Toen de mens leerde rechtop te lopen, waren het vooral de vrouwen die moesten zoeken naar voedsel. Met de rug in een hoek van 45 graden was dat een stuk langer vol te houden. Op die manier komt er namelijk minder druk op de heupen.

Voor het onderzoek hielden de wetenschappers een test waarbij 300 mannen een serie van vrouwelijke silhouetten te zien kreeg met verschillende afmetingen en rondingen. De proefpersonen moesten de afbeeldingen vervolgens schikken op aantrekkelijkheid. De vrouwen met een bocht in hun rug van 135 graden en een bilpartij met een hoek van 45 graden kwamen als het aantrekkelijkst uit de bus.