Een Amerikaanse die vijf weken geleden in een nationaal park vast kwam te zitten, is zondag met behulp van een helikopter gered, meer dan twee weken nadat de zoekacties naar haar waren gestaakt.
De vrouw, Carolyn Dorn, was op 6 december begonnen aan een wandeltocht van twee weken door een natuurgebied in de staat New Mexico, maar kwam vast te zitten bij een rivier die door regen- en sneeuwval was gestegen.
Ze wilde niet riskeren dat ze door het koude water onderkoeld zou raken, en heeft al die tijd in haar tent doorgebracht om haar krachten te sparen. Haar voedselvoorraad was toereikend voor twee van de vijf weken wildernis.
Enkele dagen voor haar redding werd ze bij toeval door twee broers gevonden, die de afgelopen twee jaar het gebied vaak bezocht hadden, maar er nooit een mens waren tegengekomen.
Omdat de vrouw te verzwakt was om mee te gaan, lieten de broers haar achter met voedsel en een leesboek, en gingen op hulp uit.
Anderhalve dag later bereikten zij de bewoonde wereld en lichtten de autoriteiten in, waarna een reddingsoperatie op touw werd gezet.