Een jongetje van 8 is in het Zuid-Franse Nice urenlang verhoord door de politie omdat hij zich in de klas begripvol zou hebben uitgelaten over terrorisme.

Dat meldt de Franse krant Le Parisien. Het jongetje deed de uitspraak op 8 januari, een dag na de aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven.

De leerkracht vroeg de scholieren wat ze vonden van de aanslagen in Parijs. Daarop zei de scholier: "Ik ben Charlie niet, ik ben voor de terroristen."

De school had, volgens de advocaat van de ouders van het kind, melding gemaakt van de opmerking. Woensdagmiddag moesten het jongetje en zijn ouders zich melden op het politiebureau, waar ze twee uur lang werden verhoord.

"Dit is belachelijk", zei de advocaat. "Het gaat om een kind van 8." Hij noemde de gang van zaken 'volkomen buiten proportie'.

"De politie vroeg hem wat het woord terrorisme betekent, en hij kon niet eens antwoord geven. We nemen de woorden serieus van een 8-jarige die geen idee heeft wat hij zegt. Dat is belachelijk."

De ouders van het jongetje hebben tijdens het verhoor te kennen gegeven dat ze de opmerking van hun zoon veroordelen.