Kerstmis is een tijd van geven aan minder bedeelden, maar een Engelse dakloze was zelf bereid om alles te geven wat hij had.
De man, Robbie genaamd, bood een 22-jarige studente £3 aan om een taxi te kunnen nemen om thuis te komen en nu zamelt zij geld in om hem van de straat te halen.
De studente stond in de vroege uurtjes van 4 december na een avondje stappen in de rij voor een pinautomaat toen ze ontdekte dat ze haar bankpas had verloren. Robbie, die hier getuige van was, bood haar £3 aan voor een taxi.
Ze nam het geld niet aan, maar wist achteraf toch de identiteit van de man te achterhalen en zo ontdekte ze dat hij al 7 maanden dakloos was.
Tijdens haar zoektocht kwam ze er ook achter dat hij wel vaker anderen hielp, bv. door portefeuilles die passanten verloren hadden met inhoud weer terug te geven of door zijn sjaal aan te bieden aan iemand die het koud had.
Daarop zette ze een Facebook en Twitter account en een webpagina op om fondsen te werven voor Robbie. Dinsdag bracht ze ook 24 uur ‘dakloos’ op straat door om aandacht te vragen voor het lot van daklozen. Via al deze kanalen vraagt ze mensen om ieder £3 te doneren om Robbie aan een flat te helpen, zodat hij een adres heeft en werk kan zoeken.
Inmiddels heeft ze al meer dan £21.000 (€26.000) ingezameld.