Officieel heeft er nog nooit iemand een voet op Mars gezet. Toch zegt ene ‘Jackie’, een voormalig werkneemster van NASA die verder anoniem wil blijven, dat zij in 1979 twee menselijke wezens op Mars heeft zien lopen. Zes collega’s zagen het ook.
Jackie vertelde haar verhaal in een radioprogramma van John Lear, een voormalig CIA-piloot. Via monitors hielden ze de Viking in de gaten, de eerste Mars-rover. Ineens zagen Jackie en haar collega’s de twee mensen in een ruimtepak. “Niet die grote ruimtepakken die we normaal gebruiken, maar toch beschermende pakken. Ze wandelden naar de Viking.” De beelden die Jackie en haar collega’s zagen werden toen ineens stopgezet. Toen ze naar boven wilden, bleken de ramen daar te zijn afgeplakt en de deuren op slot. Door een gat kon Jackie toch nog zien hoe andere NASA-medewerkers nog wel vreemde beelden op hun monitors hadden.
Volgens het AD gaat het om de grootste geheime operatie in de ruimtevaartgeschiedenis als Jackie’s bewering klopt.
Jackie stelt in het radiofragment de vraag aan Lear of het mensen van ons waren of niet, omdat ze andere ruimtepakken aan hadden. Volgens Lear zouden de pakken genoeg bescherming bieden voor de atmosfeer van Mars en ging het waarschijnlijk om NASA-technici die reparaties uitvoerden. Volgens Lear is NASA namelijk al in 1966 op Mars geland.
Geen van de collega’s van Jackie heeft het verhaal tot nu toe bevestigd. De datum van de radio-uitzending is ook onduidelijk.