Ober Carlos Perez was met stomheid geslagen toen hij een fooi kreeg van 1500 dollar van een echtpaar. Naast de gulle gift trakteerde het stel alle werknemers van het restaurant op een biertje.

De 35-jarige Perez kreeg de fooi na een drukke dag in het restaurant Pazzo! in Florida, melden Amerikaanse media. Het echtpaar, wiens identiteit niet is onthuld, bestelde eerst de duurste fles wijn van het menu. Daarna verzochten ze de kok om een speciaal kalfsvleesgerecht te maken dat niet op de kaart stond.

De kok kreeg van het echtpaar 20 dollar toegestopt en bereidde het gerecht, kalfsoester met marsalasaus. Als bedankje trakteerde het stel al het personeel op bier.

Maar daar bleef het niet bij. De man en vrouw lieten ook 1500 dollar (zo'n 1200 euro) achter voor de ober, zodat hij zijn auto kon laten repareren. Perez weigerde in eerste instantie het geld, maar de man hield voet bij stuk. Waarom het echtpaar zo genereus was, is niet bekend. Wel hadden ze verteld dat zij zelf ook in de horeca hadden gewerkt en wisten hoe zwaar dat werk kon zijn.