De Bergerstraat in het Limburgse Neer kende twee dagen lang twee gezamenlijke eigen 'verlichte huisdieren'. Die dagen zwommen er namelijk twee goudvissen rond in de kap van een lantaarnpaal in die straat.
Het verhaal deed al snel de ronde in Neer, al werd het niet door iedereen geloofd. Een monteur van Essent trof de twee vissen aan in de lantaarnpaal tijdens een routinecontrole. Ook hij ging er vanuit dat ze hem op het werk niet zouden geloven. Hij nam daarom enkele foto's van de bijzondere verlichting. Daarna is hij in de buurt om een emmer gaan vragen om de twee diertjes te bevrijden.
De vissen waren maandagmiddag door Neerdenaar Henk Witteveen in de lampenkap gezet. Hij deed dit omdat de kap al enige tijd lek was en zodoende vol water stond. Dit in combinatie met stroom leek hem een gevaarlijke situatie. Een melding bij de gemeente ging echter niet over in een oplossing.
Aangezien er niks gedaan werd vond hij vissen wel goed bij de 'waterkom' passen en ging tot zijn actie over. Volgens Henk Witteveen zelf was het een geslaagde grap. "De situatie had heel wat bekijks."
Inmiddels zijn de beide vissen ondergebracht bij buurman Dieter Hansen in een bloemenvaas in de keuken.