Een macabere ontdekking in de lunchkoelkast van een politiebureau bij Nantes in West-Frankrijk. Franse media melden dat er naast bakjes yoghurt, een potje mosterd en wat worteltjes een zak met autopsiemateriaal was geplaatst.

Verschillende media plaatsten een foto van de koelkast met de papieren zak, waarin bakjes met stukjes long, hersenen en lever zaten. De lichaamsdelen waren afkomstig van een autopsie op een vrouwenlichaam dat uit de rivier de Loire was gehaald.

De monsters hadden naar een gespecialiseerd laboratorium moeten worden gestuurd, maar omdat er geen plek was in de vriezer van de lijkschouwer werd de zak in de koelkast geplaatst. Volgens Franse media duurde het vijf dagen voordat iemand in de zak keek.

"Dit getuigt van weinig respect voor het slachtoffer", zegt een woordvoerder van de politievakbond. "Dit is iemands dochter of moeder geweest."

Een politiewoordvoerder spreekt van een stomme fout. "Deze zak had naar een speciale koelkast in Nantes moeten worden gebracht. We zullen de agenten nogmaals wijzen op de protocollen."

De vakbond vond het ook onsmakelijk voor de agenten dat er lichaamsdelen naast hun lunch lagen, maar de politie benadrukt dat de monsters in gesloten verpakkingen zaten.