Het klinkt als het scenario voor een prima rampenfilm: een vliegtuig dat in de lucht uit elkaar valt. Maar passagiers van een Boeing 757 van American Airlines waren even bang dat dit script realiteit werd.

Een half uur na het opstijgen vanuit San Francisco klonk er een harde knal uit de romp van het toestel en verschenen er grote scheuren in de wand. Passagiers riepen het cabinepersoneel en nadat ook de piloot een kijkje had genomen, besloot die rechtsomkeert te maken.

Passagier James Wilson liet op zijn Facebook-pagina weten wat er aan de hand was in de lucht. "Beide kanten van de romp verbogen en het klonk alsof klinknagels scheurden." Ook vroeg hij via zijn pagina of iemand snel zijn vrouw wilde bellen. Volgens Wilson was iedereen blij met de noodlanding omdat "niemand meer verder wilde vliegen in het vliegtuig".

Het voorval wordt door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten onderzocht. Volgens een woordvoerder van American Airlines werd het probleem veroorzaakt door een probleem met het luchtkanaal.
Foto