Ook voetbaltrainers verliezen wel eens hun zelfbeheersing. Bij Maurice Steijn, coach bij VVV, gebeurde dat toen hij vrijdag een speler van Helmond tijdens een inworp tackelde.

De trainer werd naar de tribune gestuurd, maar die straf vond hij zelf niet genoeg. Steijn besloot zichzelf een boete op te leggen.
"Iedereen bij onze club op en om het veld heeft een voorbeeldfunctie. Maurice is zich ervan bewust dat hij in dit geval niet het goede voorbeeld heeft gegeven", laat VVV-directeur Marco Bogers aan Omroep West weten. "Hij heeft zichzelf een boete opgelegd en tegen de speler in kwestie, VVV en spelersgroep sorry gezegd. Daarmee is voor ons de kous af."

VVV wil niet zeggen hoe hoog de boete is. "Het zijn niet twee kwartjes voor in de pot", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. "Ooit is afgesproken dat boetes een bepaald percentage van het salaris zijn. Dat is voor iedereen hetzelfde. Het is zelfs ooit door Steijn in het leven geroepen. En als hij het zichzelf niet had opgelegd, hadden wij dat wel gedaan."

Steijn wacht mogelijk ook nog een schorsing; daar beslist de KNVB later over. Om excuses te maken aan de partnerclub van de week, de lokale amateurclub Montagnards die aanwezig was bij wedstrijden, gaat Steijn daar binnenkort een clinic geven.
Filmpje