Een Colombiaanse vrouw werd opgenomen in het ziekenhuis met pijn in haar onderbuik. De artsen troffen in haar vagina en baarmoeder een uitgelopen aardappel aan.

Dat meldt de Britse editie van Metro. De 22-jarige vrouw, wier naam niet bekend is gemaakt, had de aardappel zelf in haar vagina gedaan.

“Mijn moeder vertelde me dat ik daar een aardappel moest plaatsen zodat ik niet zwanger zou worden”, zo zei de vrouw tegen de dokter die haar behandelde. “Ik geloofde haar.”

De vrouw kreeg pijn toen de aardappel uit ging lopen in haar onderlichaam. Gelukkig kon de aardappel zonder operatie worden verwijderd en houdt de vrouw geen blijvende schade over aan de ongebruikelijke vorm van anticonceptie.

Jongeren in Colombia gebruiken nauwelijks reguliere vormen van anticonceptie, zoals condooms. Daardoor is er veel onveilige seks en zijn er veel ongewenste tienerzwangerschappen.

Seksuele voorlichting is sinds de jaren negentig verplicht op alle scholen in het land, maar veel ouders maken bezwaar tegen de lessen omdat ze het onfatsoenlijk vinden om over seks te praten.