Chinese artsen hebben een acupunctuurnaald aangetroffen in het lichaam van een man die was opgenomen in het ziekenhuis met chronische rug- en borstklachten. De naald zat er al veertig jaar.

Dat meldt UPI.

De 60-jarige Xu Long, uit de Chinese stad Jiujiang, kreeg in eerste instantie te horen van de artsen dat zijn klachten het gevolg waren van zijn gevorderde leeftijd. Toen de pijn erger werd, besloten de artsen om toch een röntgenfoto te maken.

“Ze zeiden dat ze iets vreemds in mijn maag hadden gevonden. Ik raakte in eerste instantie in paniek, omdat ik dacht dat het kanker was”, zo zegt Xu. “Ik was geschokt, maar ook opgelucht toen het een acupunctuurnaald bleek te zijn.”

De man zegt dat hij in 1974 voor het laatst een acupunctuurbehandeling heeft gehad, toen hij in het leger zat en last had van zijn maag. Hij vermoedt dat de naald destijds is gebroken, waardoor de legerarts hem niet kon verwijderen.

Voor dokter Ye Lin was de vondst van de ruim 2,5 centimeter lange naald een verrassing. “De naald zat vast in zijn darmen en was zwart en dik door de jarenlange oxidatie”, zo zegt de dokter. Volgens hem heeft de naald jarenlang door het lichaam van de man gezworven, voordat hij zich nestelde in de darmen.

Xu is blij dat de naald uit zijn lichaam is. “De pijn is helemaal weg”, zegt hij. “En ik heb geen kanker, dus ik voel me geweldig.”