Een stel slimmeriken uit het Brabantse Zundert hebben een nieuw snufje bedacht op snackgebied. Speciaal voor carnaval ontwikkelden zij een machine die een frikadel in drie perfect gelijke stukjes hakt. En ze noemen hem: de Hakkedellehakselaar.
Dat meldt Omroep Brabant. De frikadellenhakker zou 'de' oplossing zijn om snel en zo veel mogelijk hapklare stukjes frikadel te serveren tijdens carnaval en bloemencorso's. Zo is iedereen ook direct van het gezeur af wie de diepgevroren frikadellen nu weer moet snijden.

De ijskoude frikadellen zorgden vaak voor chagrijnige blikken en bevroren vingers bij de vrijwilligers. De in drie stukken gesneden 'hapklare' frikadel is traditie bij de de buurtschap in Zundert, dus er moest wel gesneden worden. Soms was een vrijwilliger wel een uur bezig. Een machine was dus zeer welkom.

De Hakkedellehakselaar hakt in een paar seconden meerdere dozen hapklare frikadellen kant-en-klaar. De bevroren vleesstaven worden er aan de bovenkant van de machine in gestopt. Vervolgens komen de frikadellen langs drie messen die worden aangedreven door een boormachine en het vlees netjes in drie stukken snijden. De enthousiaste uitvinders bieden zelfs de optie om de stukjes frikadel direct in de frituurpan te laten belanden.

Dit ingenieuze idee blijft niet slechts binnen Brabantse grenzen. De Hakkedellehakselaar komt samen met zijn makers in het najaar op tv bij het programma Het Beste Idee van Nederland. Foto