Het internet beleefde vannacht een complete meltdown toen er op 4Chan een stapel naaktfoto’s van beroemdheden werd gedumpt. Van Jennifer Lawrence tot Ariana Grande.

De foto’s verschenen gisteravond op een uithoek van het internet, namelijk 4Chans befaamde /b/ board. Daar claimde iemand de iCloud-accounts van talloze celebrities te hebben gekraakt, waardoor tientallen naaktfoto’s en -video’s zijn buitgemaakt. Het beeldmateriaal is naar alle waarschijnlijkheid via de iPhones van de sterren in de clouddienst van Apple terechtgekomen. Dit is echter nog onbevestigd, Apple heeft ook nog niet gereageerd op de vermeende hack. De uploader zou geprobeerd hebben er bitcoins mee te verdienen.

De lijst met namen waarvan explicite pics zijn gejat check je hier. Het zijn er, zoals je kunt zien, extreem veel. Van Avril Lavigne, Amber Heard, Candice Swanepoel, Cara Delevingne, Farrah Abraham, Gabrielle Union, Hayden Panettiere, Hillary Duff, Kaley Cuoco, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen tot Selena Gomez.

Jennifer Lawrence is niet bepaald blij met het feit dat naaktfoto’s van haar online zijn verschenen. De actrice onderneemt juridische stappen, aldus Variety. Wel heeft haar woordvoerder aan BuzzFeed bevestigd dat de naaktfoto’s echt zijn, in tegenstelling tot Ariana Grande, die roept dat de foto’s “compleet nep” zijn. Nickelodeon-sterretje Victoria Justice zegt eveneens dat het om fake fotomateriaal gaat. Helaas dames, die vlieger gaat niet op.