De 86-jarige huisarts Cornelis H. mag nooit meer als arts werken. Het Centraal Tuchtcollege heeft in hoger beroep de zwaarste maatregel opgelegd, onder meer door ernstige tekortkomingen in de praktijk die de man runde. De bejaarde arts werd eind vorig jaar ook al door de strafrechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf omdat hij stiekem fotoís had gemaakt van de geslachtsdelen van vrouwelijke patiŽnten.

De tuchtrechter neemt het de arts kwalijk dat hij niet met zijn tijd meegaat. De 86-jarige man heeft bijvoorbeeld geen internet op zijn praktijk en ziet daar ook de noodzaak niet van in. Sowieso, zo staat te lezen in het vonnis, heeft de arts geen enkel blijk ervan gegeven dat hij beseft wat hij verkeerd heeft gedaan.

De stiekeme naaktfotoís zijn ongeveer zes jaar geleden gemaakt. In 2010 werd H. ook al veroordeeld tot een maand voorwaardelijk veroordeeld. Hij heeft eind dat jaar aangegeven zijn praktijk te sluiten en zich niet opnieuw in te schrijven in het artsenregister. Maar vervolgens deed hij dat toch en ging weer patiŽnten behandelen. Pas vorig jaar stopte hij definitief als huisarts.