De kat met de verdrietigste blik ter wereld heeft een baasje gevonden. Tucker zat in een asiel in de Amerikaanse stad Arlington, maar mag daar nu weg dankzij een artikel dat massaal werd gedeeld op sociale media.

Door een genetische afwijking heeft Tucker altijd een trieste blik. Daarbij heeft ze een dunne huid die vatbaar is voor kneuzingen en last van haaruitval. Daarom draagt ze een beschermend T-shirt.

De vorige eigenaren deden afstand van Tucker omdat ze haar naar eigen zeggen niet meer konden houden. Het asiel ging op zoek naar een nieuwe baas. "Tucker houdt ervan om op schoot te zitten en met touwtjes te spelen! Ze houdt er ook van om onder haar kin en achter haar oren te worden geaaid en ze is heel goed met kinderen", luidde de adoptietekst op de website van PurrfectPals.
Nadat een verhaal over Tucker op de website van de Seattle Pets Examiner veelvuldig was gedeeld, meldden mensen van over de hele wereld zich om de kat te adopteren.

Volgens het asiel heeft dat een fantastisch gezin voor Tucker opgeleverd: "Van een betere match met Tucker hadden we niet kunnen dromen."

De 'trieste kat' komt terecht bij een dierenarts en haar man. Beiden hebben veel ervaring met katten die speciale zorg nodig hebben. Ze hebben zelfs al een kat die dezelfde symptomen heeft als Tucker.
Fotoe