Hoe voelt het om dood te gaan? In Shanghai opent in september een lugubere attractie: een dood-simulator. De gebruiker kan hier ervaren hoe sterven volgens de makers voelt.

Het idee is niet voortgekomen uit sensatiedrang. De twee Chinese bedenkers werkten in een hospice. Daar merkten zij dat veel mensen bang zijn voor de dood en dat hun families er slecht mee om kunnen gaan. Die angst willen de makers wegnemen, meldt CNN.

De financiering van het project is afkomstig van crowdsourcing - het beoogde publiek heeft dus daadwerkelijk interesse. Er is 72.000 dollar opgehaald. Meer dan de bedenkers hadden verwacht.

De helft van de mensen in China wordt na hun dood gecremeerd. De ontwikkelaars van de attractie hebben zich om die reden gericht op dit proces. De gebruiker ervaart met behulp van special effects hoe het voelt om in een crematorium te liggen - zonder daar lichamelijk letsel aan over te houden natuurlijk.

En vrees niet: geheel volgens Chinese traditie word je aan het eind van de attractie gewoon weer 'herboren'. In een zachte, warme capsule.