Een 24-jarige Britse man uit Portsmouth is gearresteerd nadat hij op een begraafplaats spookgeluiden maakte en zich respectloos gedroeg tegenover mensen die graven van hun geliefden bezochten.

Het voorval vond plaats op 29 april. Anthony Stallard was met een vriend een balletje aan het trappen op de Kingston begraafplaats, toen hij ongepast gedrag vertoonde.

Na een telefoontje van een getuige, arresteerde de politie de man en beschuldigde hem van het maken van misplaatste geluiden.

Aanklager Tim Concannon legt uit aan Daily Echo: “Terwijl de verdachte aan het voetballen was, zong hij luidkeels en was hij respectloos richting de bezoekers van de begraafplaats.”

“Hij gooide zichzelf achterover en zwaaide met zijn armen terwijl hij ‘Oeeeeh’ riep. Ik neem aan dat hij deed alsof hij een spook was.”

Stallard pleitte schuldig aan het gebruik van dreigende of beledigende taal en kreeg een boete van 35 Britse pond, omgerekend zo’n 45 euro. Ook moest hij nog eens twee maal 25 euro betalen voor gerechtelijke kosten en een slachtoffertoeslag.