De familie en vrienden van een 35-jarige man wisten niet wat ze overkwam. Op de begrafenis van hun dierbare hoorden ze dat er helemaal geen begrafenis was.

De man voor wie ze kwamen was helemaal niet overleden schrijft het AD.

Maandag verscheen er een digitaal rouwkaartje voor de 35-jarige man, niet geheel onverwacht want hij had al eerder gezegd terminaal ziek te zijn. De uitvaartplechtigheid zou dinsdag zijn, zon twintig mensen kwamen naar Amsterdam om afscheid te nemen van hun vriend of familielid.

Bij het uitvaartcentrum wisten ze echter van niets. Er was helemaal geen begrafenis en ook geen lichaam. Een zus van de 35-jarige man ging poolshoogte nemen bij zijn huis en trof hem daar springlevend aan.

Het is niet duidelijk waarom het gerucht ging dat de man was overleden. Een vriendin van de 35-jarige zegt tegen het AD dat de man waarschijnlijk een eind wilde maken aan zijn dubbelleven. "Hij had thuis en in Lelystad een vriendin." Een andere bekende denkt dat hij misschien wel van zijn schulden af wilde komen.

De vriendin uit Lelystad zegt de verhalen gehoord te hebben maar er niet veel mee te kunnen. "Ik ben hier de dupe van. Ik weet niet wie de waarheid spreekt." De 35-jarige man zegt dat hij juist het slachtoffer is. "Ik ben bezig uit te zoeken wie dit heeft gedaan en ga aangifte doen zodra ik er achter ben," zegt hij tegen het AD.