Een Limburgse vrouw wordt ervan verdacht het bestaan en de dood van 'haar' 3-jarige dochter verzonnen heeft om geld af te troggelen. Ze zou het geld gebruiken voor de begrafenis, maar van een sterfgeval is geen sprake geweest.Dat meldt Dichtbij.nl

De vrouw meldde zich bij de Facebookpagina van 'Make a wish/do a gift' met het verhaal dat ze over onvoldoende middelen zou beschikken voor de uitvaart van haar dochtertje. "De gemeente betaalde te weinig voor een in haar ogen waardig afscheid van het kindje", zegt Inge Minkenberg, beheerder van de Facebookpagina tegen de regionale website.

Sneeuwwitje
Het kind zou in een appel gestikt zijn bij een peuterspeelzaal en daaraan overleden zijn. De beheerder van de pagina heeft de vrouw meerdere malen telefonisch gesproken en geeft
aan zeer emotionele gesprekken te hebben gehad. Het werd bekend dat het om een oplichtster ging toen ze haar leugens niet meer in bedwang kon houden. Zo vertelde ze - twee dagen na de dood van haar 'dochter' - dat haar ex-man zelfmoord gepleegd had en daar ook geld voor nodig had. Nadat Minkenberg haar aansprak op de ongeloofwaardigheid en de niet te verifieren begrafenis, verwijderde de vrouw snel al haar accounts op internet. Talloze mensen hebben geld gestort op een rekeningnummer van de Facebookpagina. In totaal gaat het om 1500 euro. Dat geld wordt teruggestort naar alle donateurs.
Vijf mensen hebben aangifte gedaan. In verband met de privacy van betrokkenen doet de politie geen mededelingen over de oplichtster.