Koffieleuten terwijl je kopjes krijgt van thuisloze kittens. Het was nog even onzeker, maar het gaat nu echt gebeuren. Het eerste kattencafé van Nederland wordt in september geopend in Amsterdam.
Lenny Popelier zette zes weken geleden een crowdfundingsactie op om haar kattencafé 'Kopjes' te kunnen realiseren. 30.000 euro was daarvoor nodig. Maandag loopt de actie af en 94% van het bedrag is nu al binnen. Via Facebook laat Popelier weten dat het de goede kant op gaat.
Het kattencafé biedt in de eerste plaats een thuis voor kittens zonder baasje. Tien katten mogen 'Kopjes' straks hun thuis noemen. Als zij eenmaal gewend zijn, komt het cafégedeelte om de hoek kijken. Er kan koffie worden gedronken, versgebakken taart worden verorberd en ondertussen kan er met katten geknuffeld worden. Een liefdevoller café kun je je toch niet bedenken. Het concept is niet nieuw. Het is ontstaan in Taiwan en overgewaaid naar het Westen. Londen, Parijs en Berlijn gingen Popelier voor en nu mag ook Amsterdam zich in dat rijtje plaatsen.

Waar het café precies komt weet Popelier nog niet precies, maar ze zit te denken aan Amsterdam-Noord. In september zal 'Kopjes' haar deuren openen.