Een week zat de familie van een vakantievierende Amsterdammer in zak en as. Ze konden geen contact krijgen met hem en begonnen een Facebookactie. Maar hij was helemaal niet vermist.

Robin Héman (33) maakt een vijfweekse trektocht door Hongarije. Maar het thuisfront hoorde na twee weken een week lang niks van hem, terwijl hij bij voorgaande reizen regelmatig contact had met zijn familie.

Met de verdwijning van Kris en Lisanne in het achterhoofd vreesde zijn moeder het ergste, schrijft het AD. Er werd een Facebookactie opgezet en mensen werd om tips gevraagd.

Tot Héman zaterdag toch ineens - nietsvermoedend - aan de telefoon hing. Hij bleek zijn mobieltje op de vliegtuigstand te hebben gezet. Berichtjes en gemiste oproepen kwamen daarom niet binnen. De wandelaar schrok toen hij hoorde over de paniek bij zijn familie. De half-Hongaarse Héman was zich van geen kwaad bewust en stelde dat hij niet doorhad dat er alweer een week voorbij was gegaan, schrijft zijn zus op Facebook.

In een Hongaarse krant stelt Héman dat hij zijn telefoon bewust in vliegtuigmodus had gezet om zo zijn batterij te sparen. Zo kon hij meer foto's maken met zijn mobieltje.