Eigenaren van de geplaagde Samsung Galaxy Note 7-telefoon die hun toestel direct bij Samsung hebben gekocht, krijgen een vuurvaste doos thuisgestuurd om het apparaat terug te sturen. De techsite xda-developer.com, die zo'n doos heeft ontvangen, zegt dat er ook veiligheidshandschoenen bij het pakket zitten.

Samsung heeft besloten om alle Note 7-toestellen uit de handel te halen omdat ze in brand kunnen vliegen. Maar juist om die reden voldoet een gewoon doosje niet voor het terugsturen van de telefoons.

Volgens de techsite bevat de vuurvaste doos een uitgebreide instructie over hoe de telefoon moet worden verpakt: eerst in een speciaal zakje, dan in een kartonnen doosje en vervolgens in de doos met brandwerende folie. Het geheel mag volgens een opdruk niet met het vliegtuig worden vervoerd, maar alleen over land of per schip. De veiligheidshandschoenen worden bijgevoegd omdat sommige mensen huidirritatie kunnen krijgen van de folie.

De Samsung Galaxy Note 7 is in Nederland niet te koop geweest. Het aantal gebruikers is hier daarom vrij klein. Wereldwijd zijn er ruim 2,5 miljoen van verkocht.
Filmpje