Reizigers op de luchthaven van de Zweedse stad Göteborg konden hun oren niet geloven voordat ze aan boord zouden gaan van een Ryanair-toestel met bestemming Malaga, Zuid-Spanje.

Via de omroepinstallatie van het vliegveld kregen de passagiers het dringende advies: 'er zijn geen functionerende toiletten aan boord van het toestel naar Malaga dus ga op de luchthaven naar het toilet'.

Voor veel reizigers was dat de spreekwoordelijke druppel, ze keerden onverrichter zake huiswaarts. Een dag eerder hadden dezelfde mensen al bijna vier uur doorgebracht in het toestel van de Ierse prijsvechter. Het vliegtuig kampte met een storing en de mensen werden uiteindelijk naar huis gestuurd. Woensdag troffen ze het niet veel beter, meldt de Zweedse krant Expressen.

"Mag dit wel volgens de wet? Er zijn ouderen en kinderen hier om met de vlucht mee te gaan en nu krijgen ze te horen dat ze hier naar het toilet moeten. Het is toch niet normaal dat mensen niet naar het toilet kunnen tijdens een lange vlucht naar Spanje" citeert de krant een reiziger. "Hoe kunnen ze een toestel laten gaan zonder toiletten? Het vliegtuig staat er bovendien al een dag, dan hadden ze de toiletten toch kunnen maken als er iets mis was?"

Als genoegdoening kregen de passagiers die toch meegingen met het toestel zonder toiletten een pakje drinken: uiterste houdbaarheidsdatum januari 2014.