Mevrouw Wijnands heeft enkele jaren geleden een amputatie ondergaan: haar linkerbeen werd afgezet. Dat heeft haar doen besluiten om haar schoenencollectie de deur uit te doen - alleen de linkerschoenen, welteverstaan.
Op 3FM vertelt ze haar verhaal in de radioshow Open Radio. Ze vindt het zonde om de goede schoenen bij het vuil te zetten. "Je gooit ze niet weg, want de prijskaartjes hangen er nog aan", aldus mevrouw Wijnands. Bij haar lokale Albert Heijn prikte ze een briefje op het mededelingenbord.

De Brabantse dame heeft reeds vijf jaar terug een beenamputatie ondergaan. Aangezien ze in geen enkele schoenenwinkel ooit maar één schoen kon aanschaffen, zag ze zich steeds genoodzaakt de linkerschoen ongedragen in de kast te laten staan.

Nuchter legt de vrouw haar plan uit. "Dan ben je je kast aan het opruimen, en toen kwam ik al die linkerschoenen tegen. Zonde om weg te gooien. Nou, dan kunnen we elkaar toch matsen?" De vrouw is op zoek naar iemand die wellicht een rechterbeen mist.

Voor wie interesse heeft, er is keuze genoeg tussen de schoenen: maat 39 of 40, nooit gedragen. "Het zijn moderne schoenen die die jonge meiden ook dragen. Het zijn sandaaltjes, het zijn slippertjes, dichte schoentjes, open schoentjes of echte winterschoenen. Voor vijf euro per schoen mogen ze hem hebben."