De doelpuntenregen tijdens Nederland-Spanje kost een paar winkels flink wat geld. Ze beloofden voor elk Nederlands doelpunt een korting, waarschijnlijk niet verwachtend dat Oranje vrijdag vijf keer zou scoren tegen de regerend wereldkampioen. Een webwinkel heeft zijn site inmiddels aangepast: klanten krijgen zaterdag 50 procent korting op al hun aankopen, 10 procent per doelpunt.

Een boerderijwinkel verkoopt zijn Spaanse handsinaasappelen zaterdag voor de helft van de prijs. Een verzekeringsmaatschappij beloofde dat nieuwe klanten 5 procent minder premie hoefden te betalen bij elk doelpunt van Oranje op het WK. Na één wedstrijd moeten ze de premie dus al met een kwart verlagen.

Een fotostudio in Roosendaal beloofde per doelpunt 20 procent korting op een fotoreportage. Dat deed vermoeden dat de reportage na vijf doelpunten gratis zou zijn, maar het zat toch anders, legde de studio op Facebook uit. Bij het eerste doelpunt kregen ze 20 procent korting, bij het tweede doelpunt ging 20 procent van de nieuwe prijs af, de prijs die toen ontstond werd nog eens 20 procent lager bij doelpunt drie, enzovoorts. Al met al zakte de prijs toch met ongeveer 60 procent, dankzij Oranje.