In Amerika is het groot nieuws. Als je oude mensen bloed toedient van jonge bloeddonoren zou dat een effect van verjonging op de oudere ontvanger hebben.
Volgens de Washington Post is het een ontdekking die een doorbaak zou kunnen blijken in bijvoorbeeld de strijd tegen Alzheimer.
Bij oude, en gebrekkige muizen is bloed ingebracht van jonge muizen. Het effect was dat zowel de hersenveroudering van de ontvanger deels werd teruggedraaid en ook de spieren van de oude muis gingen het weer beter doen.
“Ik ben er helemaal vol van”, zegt een onderzoeker in de New York Times. “Dit kan een game changer zijn.” The studies continued an old line of research by stitching younger mice to older ones, enabling them to exchange blood. In time, the young blood boosted activity in older stem cells, which produced new muscle tissue and neurons more easily than before, the Washington Post reports.
Er lijken ook 2 schaduwzijden. De muizen gingen er niet langer van leven. Het leven op hun oude dag was beter van kwaliteit, maar niet langer. En er lijkt een toename van kanker te constateren.