Het gebeurt niet vaak dat een haai moet vrezen om opgegeten te worden, maar in Aqua World in het Japanse Oarai was het raak: een witpunthaai werd verorberd door een grotere hongerige zandtijgerhaai. Hiermee was het spektakel echter nog niet voorbij: na een strijd van 40 minuten werd de kleine haai uitgespuugd. Gewond, maar wel levend.
De huid van de witpunthaai bleek te taai, waardoor doorslikken onmogelijk bleek. De verzorgers van de beesten waren dan ook geschokt. Normaal gesproken zijn de beesten zo goed doorvoed dat ze de andere bewoners van het reusachtige aquarium compleet negeren.
Wel waren er al langer zorgen om de zandtijgerhaai. Het beest, dat ruim drie meter lang kan worden, had de afgelopen weken niet gegeten. Medewerkers van het park begrepen niet waarom het beest geen trek had.
Toen het beest de aanval inzette, was een verzorger toevallig zijn ochtendronde aan het maken. Onmiddellijk schakelde hij hulp in. De haai probeerde de kleinere soortgenoot enkele keren uit elkaar te trekken, maar dat lukte niet. Vervolgens deed hij wat pogingen om het beest in één keer door te sikken. Het personeel wist de witpunthaai uiteindelijk in veiligheid te brengen, maar het beest overleed later aan zijn verwondingen.