Dat was even flink schrikken voor de opvarenden van een rondvaartboot van Stichting de Zonnebloem. Jakhals Erik van De wereld draait door gooide van grote hoogte een bierflesje naar de boot, die de inzittenden op een haar na miste. De stichting overweegt nu aangifte te doen.

Op Twitter verschijnen sinds toen veel negatieve reacties op de actie van verslaggever Erik Dijkstra. Tijdens een interview vraagt de Duitse dichter Till Lindemann of hij zijn bierflesje richting de rondvaartboot mag gooien. Dijkstra stemde in en gooit vervolgens zijn eigen bierflesje naar de boot. Het flesje vloog richting een openstaand luik van de boot, maar ketste af op de rand en vloog vervolgens in het water. “Ze kregen dat ding bijna op de kop”, zei de dichter vervolgens. “Nee, dat ging best goed”, reageerde Dijkstra lachend.
De boot die geraakt werd was van Stichting de Zonnebloem, die activiteiten organiseert voor mensen met een beperking en hiervoor een eigen aangepaste rondvaartboot heeft. De gehandicapten en medewerkers aan boord zijn flink geschrokken van het incident, zei directeur van de Zonnebloem Noud van Rooij vanmiddag tegen persbureau Novum.
Bij het incident zijn voor zover de directeur weet geen gewonden gevallen. “Anders had ik het wel gehoord, maar de mensen aan boord zijn ongetwijfeld flink geschrokken.”
Directeur: laat Dijkstra paar dagen met ons meewerken.. Filmpje