Een huisarts uit Wapenveld (gemeente Heerde) is met onmiddellijke ingang geschorst en uit het register voor zorgverleners gehaald, omdat hij seks heeft gehad met getrouwde patiënten, onder meer in de praktijkruimte. Drie vrouwen deden een aanklacht tegen de huisarts. Dit meldt de Stentor. De zwaarst mogelijke maatregel uit het medisch tuchtrecht is hem opgelegd omdat een seksuele relatie tussen arts en patiënt uitdrukkelijk in strijd is met de gedragsregels voor artsen.
In 2010 raakte de arts in opspraak toen hij de maatschap waarin hij werkte moest verlaten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzocht vervolgens meldingen van drie vrouwelijke patiënten dat er sprake is geweest van liefdesaffaires.
Vorig jaar leidde dat tot een klacht bij het Zwolse tuchtcollege. Dat stelt vast dat in elk geval van twee van de drie vrouwen is vast komen te staan dat er een seksuele relatie is geweest, terwijl de behandelrelatie niet was beëindigd. Volgens de beroepscode is dit uit den boze. De seks had bovendien in de praktijkruimte plaats.