Den Haag - Een 29-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats brak dinsdag 8 april in bij een woning aan de Messstraat.
Helaas voor hem had hij de bewoner over het hoofd gezien. Hoewel deze hem niet wist aan te houden voor de politie er was, wist hij wel een goed signalement door te geven.
De dader liep rond 16.25 uur de woning binnen via de keuken. Hij had kennelijk niet gezien dat de bewoner gewoon op de bank zat. Die verjaagde direct de man, die het hazenpad koos en het slachtoffer alarmeerde de politie. Agenten zochten in de omgeving en zagen op de Kapelweg een man staan die grotendeels aan het signalement voldeed. De man kon zich niet identificeren en gedroeg zich recalcitrant toen hij aangehouden werd. Om er zeker van te zijn dat de politie de goede man te pakken had, organiseerden agenten een spiegelconfrontatie met het slachtoffer en de dader. Hoewel het slachtoffer een andere jas had aangetrokken, herkende het slachtoffer de man direct aan de donkere etensresten rondom zijn mond. Dit had de verdachte te danken aan de chocoladekoekjes die hij op had. Agenten troffen de man namelijk op de Kapelweg aan met een pak chocoladekoekjes in zijn hand. De man is in verzekering gesteld.