De 46-jarige Amanda Rogers is in KroatiŽ met haar hond Sheba getrouwd. Bij de romantische ceremonie waren zoín 200 gasten aanwezig.
Sheba droeg een kleine witte bruidsjurk. Amanda stapte in het zwart gekleed het huwelijksbootje in.†
Amanda was eerder getrouwd met een man. Ze zegt over haar huisdier dat ze†bij elkaar horen. Toen ze het beest kreeg, was het twee weken oud. Amanda zegt dat het†liefde op het eerste gezicht†was en dat ze†heel veel van haar houdt. De reden van de trouwerij is simpel: ze hebben volgens Amanda een†speciale connectie.
Trouwen met een dier is niet alledaags. Maar er worden nog meer bijzondere huwelijken gesloten. Een Australische vrouw trouwde met de†600 jaar oude brug in Frankrijk, de†Pont du Diable. De Amerikaanse Erica is in 2008 getrouwd met de Eiffeltoren. Deze 37-jarige vrouw uit San Francisco kreeg het zelfs voor elkaar haar achternaam te laten veranderen in La Tour Eiffel. In een ander geval beloofde een 35 jaar oude boeddhist, Khenkrukrung, zijn eeuwige trouw aan een slang.
Nergens ter wereld mogen mensen volgens de wet trouwen met dieren. Het zijn dus allemaal geen officiŽle huwelijken, die door de staat erkend zijn.