Automobilisten in Ohio hebben letterlijk een dode man op een motor voorbij zien komen. De motorrijder was op weg naar zijn begrafenis.
Bill Standley, groot fan van zijn Harley-Davidson, reed jarenlang op zijn motor door de Verenigde Staten. Hij en zijn Harley waren onafscheidelijk. Zijn wens om na zijn dood begraven te worden op zijn meest dierbare bezit kwam gisteren in vervulling. In een grote transparante kist werd hij zittend op zijn Harley naar zijn laatste rustplaats gereden.
Standley overleed vorige week op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Het idee om begraven te worden op zijn Harley kwam oorspronkelijk van zijn dochter Dorothy, achttien jaar geleden. Ze bedoelde het eigenlijk als grapje, maar haar vader vond het een geweldig idee.
Zes jaar geleden begon hij met zijn zonen aan de voorbereidingen. Hij bouwde een kist van plexiglas waar hij met zijn Harley-Davidson precies in paste.
Na zijn overlijden werd Bill gebalsemd en in zijn zwartleren pak gehesen. Om onderweg naar de begrafenis niet van zijn motor te vallen, werd een metalen brace toegevoegd.
"Hij heeft altijd goed voor ons gezorgd. Dit is het minste wat we voor hem konden doen", zei Standley's zoon, Pete, tegen Amerikaanse media. Filmpje