De recente overstromingen en het bijbehorende noodweer in Groot-Brittannië zijn een direct gevolg van de goedkeuring van het homohuwelijk in dat land. Mogelijk staat de Britten ook nog een pestplaag en oorlog te wachten.
Dat zegt David Silvester, raadslid van de Britse United Kingdom Independence Party (UKIP), weet Channel 4.
Silvester stelt daarmee de Britse premier David Cameron verantwoordelijk voor het noodweer dat het land gedurende de Kerst teisterde. Door diens steun werd in Groot-Brittannië vorig jaar een wet aangenomen die het homohuwelijk mogelijk maakt. Cameron handelde op dat moment in strijd met het Evangelie wat een directe trigger voor het extreme weer is geweest.
"De Schriften maken het maar al te duidelijk dat een christelijke natie die zijn geloof verloochent en die in strijd met het Evangelie handelt zal worden geteisterd door natuurrampen zoals stormen, ziekten en oorlog."
"Laat dit een les zijn dat niemand, hoe machtig dan ook, met de Almachtige God kan knoeien", aldus Silvester. "De overstromingen tijdens de Kerst waren de ergste in 127 jaar. Is dit het broeikaseffect of is hier iets anders gaande?"