Een vrachtwagen die onderweg was van Waalwijk naar Tsjechi is op spectaculaire wijze beroofd. Dieven braken bij een snelheid van zon 90 kilometer per uur de vrachtwagen open en gingen er met 70.000 euro aan Apple-spullen vandoor. Omdat er vrijwel niemand op de weg was, erkent de politie dat het moeilijk is om de daders te vinden. De Tsjechische chauffeur had vr de roof nog een langere pauze ingelast in de buurt van Dortmund.

Op dat moment was de vracht nog aanwezig, maar toen de chauffeur een paar uur later in Kassel opnieuw pauzeerde waren de iPhones en iPads weg. Volgens de politie moet de roof tijdens het rijden zijn gebeurd, waarbij de daders als in een actiefilm de truck ongemerkt zijn binnengedrongen. Waarschijnlijk zijn de dieven vlak achter de vrachtwagen gaan rijden, zodat de chauffeur ze niet in de spiegels kon zien. Daarna zijn de daders via de motorkap van hun eigen auto in het laadruim van de truck gekropen en maakten ze 125 iPads, 30 iPhones, 4 iPad minis en 2 Apple-toetsenborden buit. De dieven zouden de inhoud in een paar minuten uit de vrachtauto hebben gehaald en zijn vervolgens spoorloos verdwenen.
Er is de laatste tijd wel vaker gedoe met diefstal van iPhones en iPads. Nog maar kortgeleden werd de pas geopende Apple Store Haarlem leeggeroofd. De dieven gingen vooral met demo-iPads aan de haal. Vlak daarvoor was een soortgelijke roof gepleegd in de Apple Store Berlijn. En in New York is een explosie van Apple-diefstallen gaande. Bijna een vijfde van de diefstallen die in 2013 plaatsvonden in The Big Apple had te maken met gestolen Apple-producten. Meer dan 8.000 Apple-producten werden uit tassen en huizen geroofd.