iPhone of iPad-bezitters met iOS 11.1 hebben kans te maken te krijgen met een vervelende fout in de software. Het kan voorkomen dat de toetsenbord weigert om de letter ‘i’ te gebruiken. Nogal vervelend, gezien het feit dat veel woorden een ‘i’ bevatten. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar deze alinea.

Wie op de letter ‘i’ drukt kan een unicode-symbool krijgen. Ook komt het voor dat iOS kiest om de letter ‘A’ te gebruiken. Al met al een vervelende bug die voor de nodige irritatie kan zorgen.

Gelukkig is Apple op de hoogte van het probleem. Het techbedrijf werkt op de achtergrond aan een fix. Tot die tijd kunnen iOS-gebruikers de bug handmatig uitschakelen. Men moet de letter ‘I’ via Instellingen zelf toevoegen aan het toetsenbord. Op de website van Apple lees je hoe je dat moet doen.

iOS 11.1 werd eind oktober uitgerold op ondersteundende iPhones en iPads. In het verleden kwam het vaker voor dat nieuwe software releases van Apple gepaard gaan met fouten in de software. Het loont dan ook om soms even te wachten met updaten, zodat de ‘kinderziektes’ gefixt zijn.