De vier jongens die met hun wagen uit de bocht gingen in Berlare na een achtervolging door de politie, moeten een tandheelkundig onderzoek ondergaan om hun leeftijd exacter te bepalen. Dat meldt het parket van Dendermonde. Mogelijk is een verdachte toch meerderjarig en moet hij alsnog voor de onderzoeksrechter verschijnen.
De wagen probeerde in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole te vermijden en crashte in Berlare. De vier inzittenden werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De jongens beweren dat ze niets met diefstallen in Berlare en Merelbeke te maken hebben.

Ze werden opgepakt en voorgeleid bij de jeugdrechter in Dendermonde. Ze hebben zelf verklaard dat ze tussen de 12 en 14 jaar oud zijn, maar een botscan gaf al een indicatie dat ze gelogen hebben.

Het gerecht gaat er momenteel van uit dat twee jongens tussen 14 en 15 jaar oud zijn, en dat de andere twee 16 tot 18 jaar oud zijn. Als blijkt dat één of meerdere verdachten toch meerderjarig zijn, moet de onderzoeksrechter tussenkomen. De jeugdrechter in Dendermonde plaatste de vier zondag in de gesloten instelling van Everberg.