Touroperator Corendon komt met een ‘only adult’ reisfolder. Volwassen kunnen op deze manier volledig tot rust komen tijdens hun vakantie, zonder gestoord te worden door gekrijs of gehuil van de kleinsten. Je weet op deze manier zeker dat je niet tussen kinderen terechtkomt.
“Er is een groep klanten die hier om vraagt. Kinderen kunnen namelijk een vakantie maken, maar ze kunnen een vakantie ook kapot maken”, vertelt topman Atilay Uslu van Corendon aan Het Parool.

De touroperator heeft in de reisgids een kleine dertig hotels en resorts aan de Middellandse Zee gebundeld waar kinderen geweerd worden. Daarbij gaat het meestal om kinderen tot 16 jaar, een enkeling legt de grens bij 4 of 18 jaar. Daarnaast biedt de touroperator volwassenen-rondreizen en cruises aan.

“Onder de zestien jaar kom je deze hotels echt niet in”, aldus Uslu. Hij presenteerde de volwassenenfolder vandaag op Schiphol. “Het is bedoeld voor klanten die geen kinderen willen zien op vakantie. Omdat ze zelf geen kinderen hebben of omdat ze even zonder kinderen op vakantie zijn. Er is animatie, maar die is alleen voor volwassenen.”

Het 'only adult' aanbod vervangt de traditionele reisgidsen. “Daar stoppen we mee”, aldus Uslu. “vorig jaar brachten we nog twee gidsen uit met bijna 700 pagina's; dat is een telefoonboek. Niemand kijkt er meer in. Mensen zoeken, vergelijken en boeken via internet. Gidsen zijn alleen nog interessant om iets te vertellen. En wij vertellen nu dat je gegarandeerd zonder kinderen op vakantie kan.”

Er komt ook een gids die juist gericht is op familievakanties.

Overigens begint de kindloze vakantie pas bij het uitstappen uit het vliegtuig: “We zijn nog niet zo ver dat we met onze twee luchtvaartmaatschappijen ook kindloze vluchten kunnen aanbieden.”