Toen Tom Wagner wakker werd na een dutje tijdens zijn vlucht zag hij dat er wat raars aan de hand was. De lichten waren uit en het was pikkedonker, en toen Wagner's ogen aangepast waren aan de duisternis zag hij dat hij alleen aan boord was. Het duurde niet lang voordat hij merkte dat de deuren op slot waren en hij ingesloten zat.
Op de n of andere manier had niemand in de gaten dat hij nog steeds op zijn plek zat toen het vliegtuig werd afgesloten op Houston's Bush International Airport.

Wagner vertelde het lokale US ABC station KTRK-TV dat: "Ik belde mijn vriendin en zij dacht dat ik gek was geworden. Ik zei: 'Debbie, ik ben opgesloten in het vliegtuig, ik vertel je de waarheid; regel dat ik van dit vliegtuig af kan'" Zijn vriendin belde hierop ExpressJet, de maatschappij waarmee Wagner vloog, waarna deze een crew naar het vliegtuig stuurde.

Wagner vertelde hen: "'Je moet mij niet de schuld geven, ik heb niks fout gedaan.' En zij wilden juist dat ik er helemaal niks over zei, het stil zou houden."

Wagner werd in een motel gestopt voor de nacht met een geld-voucher zodat hij zijn eindbestemming in Californi kon bereiken. De maatschappij is het incident aan het onderzoeken.