Een begraafplaats in de Amerikaanse stad Cincinnati heeft een enorme grafsteen in de vorm van het tekenfilmfiguur SpongeBob SquarePants weggehaald. Nabestaanden zijn verdrietig, omdat er vooraf toestemming was gegeven voor plaatsing.

De steen stond op het graf van Kimberley Walker, die begin dit jaar werd vermoord, waarschijnlijk door haar vriend. Omdat de 28-jarige militair grote fan was van SpongeBob, koos haar familie voor een grafsteen in de vorm van het figuurtje, in een militair uniform. Voor haar nog levende tweelingzus werd meteen eenzelfde steen geplaatst.

Na plaatsing van de ruim 2 meter hoge steen besloot de leiding van de begraafplaats dat het ontwerp niet paste bij het historische karakter van het kerkhof. De steen werd daarom weggehaald. Volgens een woordvoerder is er sprake van een interne miscommunicatie.

Als compromis wil het kerkhof een grafsteen toestaan met een kleinere afbeelding van de gele spons. Ook is men bereid alle kosten voor de oude en de nieuwe steen te betalen. Foto