Gemeente Almere gaat een samenwerking aan met een anonieme kunstenaar. De man beplakte voorheen illegaal verschillende gemeente-eigendommen met snoeppapiertjes.
'Almere Houdt Van Jou' is de nieuwe slogan waarmee Almere zich de komende jaren wil profileren. Over enkele maanden begint de campagne, maar daar wilde de kunstenaar niet op wachten. Hij beplakte grijze pilaren van bruggen en viaducten met grote platen van snoeplogo's. Milkarepen en Mercidozen lachten de voorbijgangers tegemoet.

De kunstenaar had ook Facebook- en Twitteraccounts van Almere Houdt Van Jou aangemaakt, waar hij 'uitsluitend positieve dingen' op zou zetten. Hij wilde ze best aan de gemeente geven, maar wel in ruil voor een nieuw kunstproject: de complete esplanade in de stad moest vol Smartiedoosjes worden geplakt.

Vandaag kreeg de kunstenaar te horen dat de gemeente een samenwerking aangaat. Dat liet wethouder Ed Anker aan hem weten. Drie doorgangen in Almere Buiten moeten van kunst worden voorzien. De snoepmeneer gaat eerst inspiratie opdoen op de locaties, waarna hij zijn kunst zal aanbrengen.