De Hoofddorpse kunstenaar Frans Ouwerkerk moet een goudkleurige kunst-Corvette uit zijn voortuin halen. Het is een 'illegaal bouwwerk', zegt een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer. "Hij had er een bouwvergunning voor nodig."

De beeldend kunstenaar had de 1500 kilo zware Corvette begin september op een 4 meter hoge stellage in zijn voortuin geplaatst. Hij is er een jaar mee bezig geweest om de 28 jaar oude auto te beschilderen. Zo'n 700.000 schildersbewegingen had hij ervoor nodig.

Ouwerkerk zelf vindt dat hij helemaal geen bouwvergunning nodig heeft. "Ik zie het niet als een bouwwerk, maar als een kunstwerk. Het is kunst van de straat." Hij wil passanten mee laten genieten van zijn kunst, zegt hij. "Het is een enorme eyecatcher. Het kunstwerk gaat voortdurend op de foto."

Hij is dan ook niet van plan de Corvette zomaar weg te halen. "Ik heb de gemeente talloze alternatieven voorgesteld. Zo wil ik het kunstwerk ook wel midden in het raadhuis neerzetten." Ouwerkerk heeft nog geen reactie gehad op zijn voorstellen. Mocht de gemeente er niets in zien, dan laat die de Corvette zelf weghalen. De kosten komen dan voor rekening van Ouwerkerk. Foto