Het feit dat de Utrechtse PvdA'er Bert van der Roest opstapte wegens diefstal, is geen reden hem zijn wachtgeld te weigeren. De dief krijgt nog 7600 euro als warme handdruk.
Nadat het uitlekte dat Van der Roest geld van het goede doel had gestolen besloot hij per direct zijn baan bij de gemeente op te zeggen wegens alle commotie. De 40.000 euro die hij uit de kas van de Straatkrant in zijn eigen zak stopte, moet hij binnen een jaar terugbetalen. Als hij dat doet, wordt er door de daklozenkrant geen aangifte gedaan tegen hem.
Van der Roest vond dat zijn fraude zó overduidelijk was dat het bestuur van de daklozenkrant beter had moeten opletten. Broos Schnetz, bestuursvoorzitter van Straatnieuws, verdedigt hem: "Bert is geen klootzak, hij is geen dief. Het is een man met het hart op de juiste plaats. Hij was gewoon de weg even helemaal kwijt geraakt."
Naast zijn werk bij de Straatkrant en bij de gemeente was Bert van der Roest acteur. Hij speelde regelmatig mee in reclames van vergelijkingsswebsite Independer.nl. Toen de verduistering publiekelijk werd, heeft het bedrijf onmiddellijk de samenwerking met de acteur beëindigd. Ook de website van Van der Roest is niet meer te bezoeken.