Een man uit Zimbabwe kreeg dinsdagochtend de schrik van zijn leven toen hij erachter kwam dat hij de hele nacht lag te slapen met een krokodil onder zijn bed. Pas op het moment dat een huishoudster het flink op een gillen zette, kreeg hij de levensgevaarlijke gast in de gaten. Dat schrijft Daily Mail dinsdag.
De 40-jarige Guy Whittall, uit het Zimbwabaanse reservaat Humani, merkte er acht uur lang helemaal niks van, ook niet toen hij wakker was. Whittall zat zelf al aan het ontbijt toen zijn huishoudster begon te gillen.
De oud-cricketspeler en directeur van Humani Lodge vindt het achteraf wel spannend dat hij zo dicht bij de krokodil heeft liggen snurken “Maar het is pas echt verontrustend dat ik die ochtend met blote voeten op de rand van het bed zat, op een paar centimeter afstand”, vertelt Whittall.
Het gevaarte onder zijn bed woog zo’n 150 kilo. Het beest kwam uit een rivier in de buurt en was stiekem naar binnen gekropen. Bij de krant vertelt hij: “Krokodillen zijn goed in zich verstoppen, daarom houden ze het al zo lang vol op de aarde en zijn het onder water de ultieme roofdieren.”
Waarschijnlijk was het reptiel op zoek naar een lekker warm plekje om uit te rusten. “Ik weet wel bijna zeker dat iedereen in Humani voortaan onder zijn bed kijkt voor het slapen gaan.” De krokodil is door Whittall en zijn collega’s terug naar de natuur gebracht. Foto