Het weer doet wel vaker vreemde dingen, en in Zuid-Afrika is men al een beetje gewend geraakt aan berichten over sneeuwval in de verschillende bergketens zoals Sutherland en de Cederberg die 's winters wel vaker onder het vriespunt raken.
Maar nu lijkt het erop dat het extreme weer zich heeft laten voelen in Gweru een plaats in het binneland van Zimbabwe, gelegen tussen de hoofdstad Harare en de stad Bulawayo in het westen.
Maar bijna niemand gelooft dat de huidige extreem weer foto's op Facebook en Twitter echt zijn.
Volgens Zim Nieuws zijn de beelden blijkbaar vroeg in de ochtend van zaterdag 28 mei gemaakt en de sneeuw zou in feite ijzel-achtige hagel zijn geweest, die de nacht tevoren was gevallen, omdat het op de beelden wel een stevig pak sneeuw is.
Terwijl er alom getwijfeld wordt aan de echtheid zijn er inmiddels rapporten die aangeven dat als de foto's zijn vervalst, dat wel heel erg goed gedaan moet zijn en dat er op de foto's sprake is van een typisch Zimbabwaans landschap.
Maar nu er ook een video op Facebook is gezet door Corralee Greeff, lijkt het allemaal een beetje moeilijker om de echtheid van het nieuws te betwisten.
Greeff zegt: "Hier is een video als vervolg op de plaatjes van gisteren, die vanochtend werden genomen in de buurt van Gweru, door een medewerker van mijn zussen. Let op het Zimbabwaanse nummerbord dat aan het einde te zien is. Hey, dit is Zimbabwe, Kumusha -! Hier hebben we niet een of andere cyberspecialist die vanuit zijn high-tech laboratorium dit soort plaatjes met ptotoshoppen van de grond af in elkaar kan zetten.
Foto