Het regende in Tilburg. Maar er kwam geen water uit de lucht. Het regende in de Vogeltjesbuurt dollarbiljetten. Briefjes van 100 dollar. Volgens buurtbewoners is er bij sloopwerkzaamheden misschien wel 2,3 miljoen dollar de lucht in gepompt.

Maandag kwam het geld uit de lucht dwarrelen, net na schooltijd. Volgens het Brabants Dagblad soms nog als stapeltjes verpakte biljetten, inclusief wikkel. In de wijk werd puin verwerkt op een sloopband op het moment dat het geld vrijkwam.

Volgens de krant zouden schoolkinderen met een paar duizend dollar in hun knuistjes hebben rondgelopen. Omwonenden verzamelden het geld en zouden zelfs in de nacht van maandag op dinsdag hebben doorgezocht naar de bankbiljetten.

Politie en gemeente werden echter níet geïnformeerd. "We hebben alles ook van horen zeggen", zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. De recherche doet inmiddels onderzoek naar de herkomst van het geld. De biljetten zaten mogelijk verstopt in een muur van een slooppand.

Na een oproep van de politie hebben een aantal buurtbewoners vandaag geld afgegeven bij de politie. Gevonden voorwerpen, en dus ook geld, moeten immers ingeleverd worden. De politiewoordvoerder wil niet zeggen hoeveel geld er is gebracht. Het zou gaan om 'enkele briefjes'.
Filmpje